BRAMS

Salta la navegació

Navegació

Premsa

28 nov

[Regió 7] La Stroika aclama Brams

Dilluns, 28 de novembre 09:00 h
Brams Stroika Regió7
Regió 7 Sreoika nov11

DAMIÀ VICENS | MANRESA
Brams van dissoldre's fa sis anys, però en fa un que van decidir tornar als escenaris. Malgrat treure un nou disc, Oferta de diàleg (Música Global, 2011), en el repertori dels seus concerts el grup continua donant un pes considerable als temes de la seva primera etapa. En l'actuació que dissabte a la nit van oferir a la sala Stroika de Manresa, Brams va tocar les cançons que el públic vol escoltar: Brindis, Energia, Rojo separatista, Massana, El president, etc. D'aquesta manera, la banda que lidera Francesc Ribera Titot va demostrar que continuen sent els de sempre: impresentables i berguedans.

La nit de dissabte a la Stroika van obrir-la, a les 22 h, dues bandes també del Berguedà: els joves Antídot i els reivindicatius Skàndol Públic, que segueixen abocats a un esperit combatiu compromès amb la nació catalana. A mitjanit, va començar l'actuació de Brams en una sala amb una molt bona entrada i un públic jove.

Des de bon principi, Brams va deixar clar que faria un concert amb les cançons que els van dur a l'èxit: les antigues, les mítiques, les de tota la vida. I és que malgrat haver compost nous temes, la banda manté intacte el seu so que tant el caracteritza. El rock, l'ska i el reggae, amb protagonisme pels vents (saxo, trompetes...), continuen sent la base del grup de Titot.

L'actitud de Brams tampoc no ha canviat. Les cançons de compromís social i nacional van sonar davant un públic encès, amb el puny enlaire i estelada al vent. Temes més festius, desvergonyits i destralers com Papa, Goigs a Sant Hilari i Dilluns que ve tampoc van faltar a la vetllada. Tot i que Brams va oferir un concert enèrgic, amb ritme trepidant, també hi va haver moments més calmats, sentits i emocionats com L'últim tirabol (dedicada a Josep M. Isanta), que va provocar pells de gallina i encenedors alçats entre els punys il·luminats del públic.
Titot va explicar als assistents que els feia especial il·lusió tocar a la Stroika, lloc on l'abril passat havien dut a terme l'estada de preparació de la gira, que, llavors, van decidir cloure al mateix escenari. El de dissabte era el 35è concert de la girar Oferta de diàleg, que finalment s'allargarà més del previst, fins ben entrat el 2012.

Brams, que havia de tornar puntualment, l'any passat, per celebrar els seus 20 anys d'història, s'han quedat per no marxar. La banda de Titot ha aconseguit ressuscitar els seguidors de sempre i forjar-ne de nous, entre els més joves. A Brams no li ha calgut reinventar-se, perquè la gent tampoc no li ho demana. Com van demostrar a la Stroika de Manresa, el grup manté un bon poder de convocatòria i continua sent una referència de la música combativa dels Països Catalans.

TWITTER


©2014 BRAMS
Allotjat a Xadica