BRAMS

Salta la navegació

Navegació

Premsa

24 abr

[Regió7] Brams arranca en plena forma a Balsareny

Diumenge, 24 d'abril 08:00 h

El grup va presentar divendres el seu nou disc, Oferta de diàleg, amb mig pavelló ple i un marcat accent patriòtic.

 

Brams va presentar divendres el seu nou disc, Oferta de diàleg, al pavelló de Balsareny, davant alguns centenars
de persones. La banda berguedana va donar mostres d'estar en plena forma, oferint un concert que va avalar sobradament els assajos fets al llarg de
la setmana a la sala manresana Stroika. Amb els bagencs Kòdul com a teloners, el grup liderat per Titot va sentir la bona rebuda de les noves cançons

JORDI CUMPLIDOBALSARENY
Més patriòtic que mai, pujant el to reivindicatiu, Brams va presentar divendres al pavelló de Balsareny el nou disc, Oferta de diàleg. El disc havia sortit a la venda feia poc més d'una setmana, i malgrat que el grup sent que els mitjans de comunicació l'han ignorat, una gran part del públic que omplia mig pavelló va cantar amb la mateixa energia que el grup les noves cançons.
Va obrir la vetllada el grup bagenc Kòdul, que amb un gran repertori de músics sobre l'escenari va escalfar motors a ritme de ska. El grup celebrava, a més, que fa sis anys, un dia de Sant Jordi, va fer el seu primer concert.
Brams va pujar a l'escenari passada la una de la nit, i va arrancar amb la cançó que dóna nom al nou disc, Oferta de diàleg, i que és expressió màxima del to patriòtic reivindicatiu que destil·la el nou treball: "Signeu això/i us permetrem rendir-vos:/garantim un judici just", diu la cançó, dirigida a l'estat espanyol. El carismàtic Francesc Ribera, Titot, va liderar una vegada més el grup.
Entre les cançons del nou disc se'n van poder escoltar moltes d'antigues, que ja són el segell d'identitat de Brams. Unes cançons que sonaven encadenades, sense silencis entremig, amb un esforç notable per part dels músics i avalant els assajos que al llarg de la setmana havien fet a la sala manresana Stroika. Si l'acústica de la sala no era la ideal, el ritme del concert va obtenir bona nota. Començant pel públic mateix, que es va mostrar molt actiu des del minut zero.
Temes coneguts com Guanyarem, Energia i Rojo, separatista van marcar un inici de concert carregat d'energia. El grup va posar a prova noves cançons, com Consell d'enemic i Pirata somalí, que molta gent del públic ja se sabia de memòria, i que demostraven que les lletres del nou disc estan de rabiosa actualitat. Entremig continuaven sonant autèntics clàssics de Brams, com Quan t'imagino cagant, un tema contra la monarquia espanyola, i Brindis, un inventari de tot allò pel qual brinda el grup.
Un altre dels temes nous que van sonar a Balsareny va ser Un secret que t'havia de dir, una cançó molt especial que retrata amb crudesa la guerra de Bòsnia. La cançó neix arran del viatge que van fer Titoti el guitarrista de Brams, David Rosell, a Bòsnia, per enregistrar el videoclip de la cançó L'home de Srebrenica, sobre la matança de milers d'homes en aquesta població bòsnia a les acaballes de la guerra.
Però la cançó del nou disc més ben rebuda pel públic va ser Inauguració, un tema amb una lletra enginyosa dedicada al periodista Federico Jiménez Losantos, que amb els anys s'ha guanyat a pols l'antipatia del catalanisme: "Sou, Federico, gran entre els grans/heroi nacional dels Països Catalans/Sense vós segur, segur, segur, segur,/segur que no seríem tants", diu la lletra. Seguint aquesta senda de patriotisme, una altra estrena va ser la de la cançó Salvem els pronoms febles, que Titot va dedicar "al nostre exèrcit de la cultura, els i les mestres, que amb el seu treball diari fan que avui tinguem el que tenim. Sobretot als que treballen a les escoles del País Valencià i la Catalunya Nord".
Encara hi va haver temps per a cançons noves i encara més de velles, algunes de molt reeixides com el Rock del President, un tema irònic sobre l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol. Titot va agrair amb unes emotives paraules la presència dels que van voler fer costat a Brams en l'inici d'aquesta nova etapa.

 

http://www.regio7.cat/cultures/2011/04/24/brams-arranca-plena-forma-balsareny/141037.html

TWITTER


©2014 BRAMS
Allotjat a Xadica