BRAMS

Salta la navegació

Navegació

Premsa

El nou treball sortirà al carrer el pròxim 12 d'abril

Dimarts que ve l'històric grup berguedà avançarà un cançó a través de la seva pàgina web

Francesc Ribera ‘Titot' durant una actuació amb el grup Aramateix al Mercat de la Música Viva de Vic Foto: ACN.
 

Brams tornarà a fer vibrar els escenaris amb el seu rock combatiu amb un nou disc que sortirà el proper 12 d'abril i del qual dimarts que ve n'avançaran una cançó a través de la pàgina web. L'històric grup berguedà ha reprès així l'activitat després d'abandonar-la el 7 de maig del 2005 amb un multitudinari concert a Berga, ciutat natal del cantant del grup, el carismàtic Francesc Ribera Titot. La decisió de tornar la van prendre l'any passat durant una gira temporal que van fer per tot el país per commemorar el vintè aniversari del grup, que va néixer l'any 1990. Després d'intensos mesos de feina i gravació del nou disc amb el parèntesi d'una gira per l'Amèrica del Sud que van fer al gener, el nou treball ja està a punt.

En un escrit titulat Brams III assemblea la banda feia pública la seva decisió de reactivar-se confessant que la que es pensaven que seria “una gira nostàlgica, un darrer glop d'allò que havíem estat” en realitat es va convertir en alguna cosa més: “Hem vist que estàvem molt equivocats”. En aquest sentit, explicaven que “un cop vestits altre cop de Brams i damunt l'escenari hem descobert que ens trobàvem exactament en el mateix lloc” on eren quan van dir adéu als escenaris. “De la mateixa manera que vam ser nosaltres que vam decidir plegar, ara decidim tornar-nos-hi a agafar“, apuntaven, animats pels milers de seguidors que van tenir els concerts de la gira d'aniversari. També tornen, és clar, moguts pel que els ha mogut sempre, el compromís social i nacional: “Aquesta guerra la guanyarem i no volem perdre'ns l'èpica de les darreres batalles”, manifestaven en referència a l'avenç del moviment independentista.

Va ser en el darrer dels concerts de la gira del 2010, en el marc d'un acte organitzat per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Mataró, que Titot, en plena actuació, va donar la bona nova. “Hem decidit en 3a assemblea i per unanimitat tornar oficialment”, desfermant així l'eufòria dels centenars de persones que havien acudit al concert que donava el tret de sortida a la campanya de la CUP pel “sí”a la independència.

El primer tast del nou disc, dimarts que ve

Dit i fet. Brams ja ha enllestit el nou disc, del qual encara no ha revelat el títol. El que sí ha anunciat és que n'oferirà un tast dimarts que ve, dia 22 de març, a través d'Internet, on el grup i especialment el seu cantant i lletrista, Titot, hi mantenen una activitat molt intensa. D'aquesta manera, Titot, que és militant de la CUP de Berga, ha anat informant en tot moment de l'estat de gestació del disc des de Twitter, Facebook i també a través del seu bloc. El tast consistirà en l'avançament d'una cançó gratuïtament per Internet, a la pàgina web.

D'altra banda, la setmana de sortida a la venda del nou disc, alguns components del grup iniciaran una ronda de presentacions del treball, a mode de llibre, per explicar-ne el procés de composició, producció i gravació. Immediatament després, donaran el tret de sortida a la gira de presentació de la qual ja comencem a sonar algunes dates, com el 22 d'abril a Balsareny, el 30 a la Bisbal d'Empordà, el 7 de maig a a Palma de Cervelló o el 14 de maig a Barcelona.

TWITTER


©2014 BRAMS
Allotjat a Xadica